Jag stödjer en viktig kampanj!

När min dotter för ett år sedan knappt såg en annan utväg än att ta sitt liv vandrade jag med orosmoln och rädsla dygnet runt. Hon tog sig igenom krisen och kan idag hantera det kaos som ibland dyker upp inom henne. Hon har i efterhand berättat att när hon mådde som sämst läste hon om självmord på nätet och frestades av det.

Den som söker på ordet ”självmord” på Google får upp en sida med tips på hur man tar sitt liv. Så borde det inte vara! Kampanjen ”Jag vill förhindra självmord” har som syfte att putta ner denna sida och lyfta upp hjälpsidor istället. Vi tror att det vore mycket bättre om personer som funderar på att ta sitt liv hittar hjälp och stöd hos sina medmänniskor.

Kampanjen bygger på sökmotoroptimering. Det är konsten att synas högt på Googles träfflistor. Väldigt förenklat betyder det att en sida hamnar högre upp ju fler som länkar till en sida på den aktuella frasen.  Gör som jag och hjälp till att länka till hjälpsidor om självmord så att dessa hamnar så högt upp som möjligt.

Eftersom jag är pinsamt oteknisk så fixade jag inte att göra det bättre än så här. Länkar till informationssidor om självmord finns ett klick bort, det är huvudsaken.

http://www.netdoktor.se/depression/?_PageId=849

http://www.socialstyrelsen.se/psykiskhalsa/sjalvmord

Källa: http://www.sjalvmordsguide.se/om-kampanjen

Om orosmoln

Jag är mamma till ett barn som är i ett funktionshinder. Vårt liv pendlar mellan hopp och förtvivlan inför de utmaningar livet bjuder oss på.
Detta inlägg publicerades i Självmord. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s