Kognitiva låsningar.

I dag fick jag brev från F-kassan. Mitt barn har begärt förlängt underhållsstöd och en utredning om hon har rätt till detta ska startas.

?

Jag har betalat ”underhåll” för henne sedan september förra året. Ett arrangemang som pappan och jag har varit överens om och som har fungerat bra.

Hon blev nyligen myndig och vill ha pengarna till sitt konto. Så istället för att de ska in på pappans konto ska de in på hennes. Helt okej. Jag fixar, eller?

Men det är ett problem eftersom dottern inte under några som helst omständigheter vill ha pengarna direkt från mig. Hon vägrar, vill inte ha med mig att göra överhuvudtaget så enligt henne ska pengarna komma från F-kassan.

Jag ringde pappan som sa: Jag gör bara som hon säger, hon vill ha det så och då får hon det.

Jag frågade om det inte hade fungerat bra, varför det inte skulle fungera att bara sätta in pengarna på hennes konto istället? Han höll förvisso med om att det fungerat bra men till svar fick jag ett entonigt mantra: För att hon inte vill ha det så, hon vill att F-kassan sköter det istället.

kognitiv låsning, ingen ide´att diskutera.

Synd att det ska behöva gå skattepengar till en sån sak för jag är ”mellan jobb” just nu och därför kommer jag inte behöva betala samma summa som innan och dottern får vänta på ”sina” pengar tills utredningen är klar.

Logiskt?

Frustrerad?

Så in i helskotta och jag måste använda all min behärskning för att inte åka till henne och säga ett och annat välvalt ord. Jag vet att det inte är någon vinning med det för någon av oss. Rullgardinen är nerdragen och det rejält.

Om orosmoln

Jag är mamma till ett barn som är i ett funktionshinder. Vårt liv pendlar mellan hopp och förtvivlan inför de utmaningar livet bjuder oss på.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Kognitiva låsningar.

  1. snoddlivsenergi skriver:

    Din situation låter helt outhärdlig ärligt talat. Jag känner verkligen med dig! *KRAAAAAM*! Jag finns här att prata med (eller besöka irl) om du vill ♥
    Men kanske kan det finnas vinning i att faktiskt säga det du har på hjärtat! Kanske inte för din dotter men för DIG! Det är inte bara hon som är part! Det finns fler, många fler. Och kanske faller det du säger nu på plats …. långt senare även hos henne? Håll inte inne! Lätta ditt hjärta även om det är en rullgardin nere.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s