Ja just ja!

Förra året när dottern och jag gick hos en KBT terapeut pratade vi om hur man praktiskt löser det här med lägenhet, ekonomi och hela den biten. Dottern var ju helt på det klara att det bara var att fixa och vi försökte prata om det realistiskt tillsammans med terapeuten. Men dottern var inte mottaglig. Vid ett enskilt samtal med terapeuten sa hon till mig: Din dotter kanske måste få testa det här och det är ju rätt stor risk att det inte går precis som hon tänkt sig, det kan vara en viktig lärdom. I nuläget verkar den lärdomen vara att hon tycker att jag sabbat det mesta. Men jag tror att verkligheten kommer ikapp och det rätt snart. Pappan börjar knorra, tjata på henne om att söka jobb och att han inte kan stå och betala för en lägenhet över hela sommaren. Hon börjar blir irriterad på honom och ”förälskelsefasen” verkar ha stannat av lite. Eftersom jag är ärlig och står för mina känslor så ska erkännas att en del av mig är lite nöjd med det.

Om utredningen som f-kassan gör tar tid och inte alls går enligt hennes linje kanske hon lättare kan ta in att det inte bara är att be om pengar man anser sig ha rätt till. För riktigt så enkelt är det inte och det kanske är bra om någon annan än jag talar om det för henne (och pappan).

Det finns en risk att hon inte får ngt underhållsstöd alls. För att få det måste man vara skriven hos en förälder och enligt F-kassan har dottern angett att hon bor i egen lägenhet.  Det ska bli intressant att följa denna händelseutveckling och se vad hösten har att erbjuda. Nu tar jag iallafall sommarlov från allt det här och ska försöka njuta av en efterlängtad och välförtjänt ledighet. 🙂

 

Om orosmoln

Jag är mamma till ett barn som är i ett funktionshinder. Vårt liv pendlar mellan hopp och förtvivlan inför de utmaningar livet bjuder oss på.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ja just ja!

  1. Linda skriver:

    Hej fann din blogg av en slump och tänkte bara passa på att skicka en tanke.
    Linda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s