Boktipset.

Ni na ni nananana… Nu blir det boktips!

Besvärliga flickor?” är intressant och lärorik läsning. Hur kommer det sig att en del tonårsflickors beteenden är så svåra att förstå sig på?
Ibland har omgivningen aldrig tänkt på att problemen skulle kunna bero på att flickan har en underliggande funktionsnedsättning t.ex. ett autismliknande tillstånd. Och varför har så få flickor jämfört med pojkar diagnostiserats med funktionsnedsättningar som har neuropsykologisk grund?  Inger Utholm, som gjort många psykologutredningar, följt ungdomars utveckling under längre behandlingsperioder och även handlett personalgrupper i behandlingsarbete delar här med sig av sina erfarenheter och reflexioner. Det här kan vara till hjälp för många.

Methe Axén, leg.psykolog, leg.psykoterapeut.
Verksamhetschef för Autismcenter, Aspergercenter och ADHD-center i Stockholm

Jag har haft den i bokhyllan en tid, tittat på den men inte orkat börja läsa för jag har inte känt mig redo. Men idag gjorde jag det och ja, det är en bra bok. Jag gråter lite, nickar igenkännande, blir upprymd och inspirerad om vart annat. Det är viktigt att vi får större förståelse för de samspelssvårigheter som så många av våra flickor har och får tillgång till fungerande tekniker att försöka möta dem på en nivå som är bekväm för dem (phu vilken lång mening!).

Nästa bok jag ska ta till mig är:

Skolfrånvaro : KBT-baserat kartläggnings- och åtgärdsarbete (häftad)

Någon som har läst?

 

 

 

Om orosmoln

Jag är mamma till ett barn som är i ett funktionshinder. Vårt liv pendlar mellan hopp och förtvivlan inför de utmaningar livet bjuder oss på.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s