Nej nu klagar jag inte.

Appropå det här med att klaga som jag skrev sist. Situationen kring dottern är ju på bättringsvägen. Jag vet att hon sköter skolan, att det trots en del turbulens hos pappan fungerar hyfsat. Hon är inte längre lika arg på mig. Vi har nu setts tre gånger på kort tid. Sista tillfället vi sågs var för 5 dagar sedan. Hon kom fram och pratade en liten stund och avslutade pratstunden med hej då Mamma. Att hon säger just ordet Mamma till mig är stort. Från att ignorera mig totalt till att faktiskt säga Mamma, ja det är framsteg så att säga. Så, jag känner mig inte orolig just nu. Jag känner mig inte ledsen och sorgsen på samma sätt även om saknaden är stor.

Därför passar jag på att njuta. Jag slappnar av, sover bättre, skrattar mer och dansar spontant då och då bara för att jag har sådan glädje inombords. Jag är mer närvarande och har inte tankarna på annat håll hela tiden. Jag sitter inte med kalendern och roddar, jag har inga möten inbokade, inga förberedelser att ta om hand. Inte i beredskap på samma sätt som förut. Vi behöver inte buffa och puffa på mornarna. Vi behöver inte prata NPFspråk. Vi kan laga den mat vi vill. Vi kan prata om vilka saker vi vill. Vi kan spontanåka till en restaurang vilken dag som helst. Det är så stort, det är så ovant, det är så….bekvämt! Tänk att det kan vara så här. Okomplicerat. Det ger mer energi och glädje till alla.

Jag är ändå glad för att jag fått lära mig att uppskatta allt detta. Att mitt barn lärt mig så mycket genom sitt sätt att tänka och vara. Annars skulle jag inte haft förmågan att njuta av en vanlig onsdagsmorgon där absolut ingenting särskilt händer. Jag läser tidningen och dricker mitt kaffe och största bekymret för dagen är vädret.

Om orosmoln

Jag är mamma till ett barn som är i ett funktionshinder. Vårt liv pendlar mellan hopp och förtvivlan inför de utmaningar livet bjuder oss på.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Nej nu klagar jag inte.

  1. Tina skriver:

    🙂 🙂 🙂
    Du är SÅ värd det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s