Nu gror de små frön jag sått.

För en tid sedan skrev jag att nu orkar jag inte vänta ut dottern längre. Jag hade bestämt mig för att ta det där snacket för det har slagit mig att hon inte kommer initiera något sådant. Sagt och gjort, jag fick tillfälle till detta för några dagar sedan. Jag sa det jag ville och det knorrades och nekades till en början. Men jag sa bara att hon inte behövde bestämma något eller förändra något, jag ville bara att hon skulle få en uppdatering om hur jag ställer mig, eller lägger mig som en pudel. Jag mammar inte dig, jag respekterar din önskan om att inte vara engagerad och lägga mig i ditt liv. Men jag vill ha kontakt.

Dagen efter skickade jag ett kort sms och gratulerade henne för en sak. Hon svarade på en gång: Tack.

Dagen efter det skickade hon sms med en förfrågan om att delta på en inplanerad aktivitet för vår del.

Svaret från mig var självklart och så fick jag lägga tusen ton band på mig för att inte vara för entusiastisk och överglad. Kort och koncis.

Sedan har det ramlat in sms från henne med lite frågor och förslag som innebär flera dagars samvaro tillsammans. Jag är så otroligt lycklig. Även om det inte blir så har hon frågat, hon har funderat på det.

Så det är nog såhär vår relation kommer att se ut, hon behöver distansera sig rejält från mig ibland och jag behöver ge henne mer utrymme. Point taken!

Nu tar vi små små steg framåt och orosmolnen skingrar sig en aning.

( och ja, jag är för oteknisk och tidssnål för att korrigera textstorleken, jag ser att det ändrat sig under inläggets gång. Jag gillar det. Allt behöver inte vara lika, jag gillar olika)

Om orosmoln

Jag är mamma till ett barn som är i ett funktionshinder. Vårt liv pendlar mellan hopp och förtvivlan inför de utmaningar livet bjuder oss på.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Nu gror de små frön jag sått.

  1. Tina skriver:

    *trycker på gilla-knappen*

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s