Glädje och sorg.

Glädjen är fortfarande total över att mitt barn valde att återuppta kontakt med mig. Allt det där arga hon hade inom sig är borta, just nu. Fantastiskt.

Men mitt i min glädje känner jag så för en medmamma i NPF land. Samma dag som mitt barn kom tillbaka till mig, valde hennes barn bort livet. Hennes dotter klippte för en tid sedan banden till sin mamma, precis som min dotter gjorde. Mamman har dock aldrig gett upp kampen för sin dotter men slutligen orkade inte hennes dotter längre. Fina högt älskade tjejen med ett sådant inre kaos. Det gör mig så ont och mina tankar är hos mamman. Hon går nu igenom det som var min största rädsla och oro. Hon har kämpat med näbbar och klor för sin dotter och inte upplevt att de fått stöd av de insatser och myndigheter som har till jobb att göra det. Det är verkligheten för så många. Det finns ibland ingen hjälp att få, ingen förståelse att nå. Så får det inte vara.

Vi har inte riktigt samma bild av myndigheterna som denna mamma har. Men vi har inte heller stått inför de svårigheterna de haft. Jag kan bara hoppas att det blir bättre, att våra professionella lär sig mer. Att våra lagstiftare ser att så många faller igenom med nuvarande system. Att man inom mångt och mycket gör om och gör rätt.

Men idag skickar jag mängder av varma tankar och energi ut i universum och hoppas att det kommer fram till mamman som står inför att begrava sin dotter.

 

Om orosmoln

Jag är mamma till ett barn som är i ett funktionshinder. Vårt liv pendlar mellan hopp och förtvivlan inför de utmaningar livet bjuder oss på.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Glädje och sorg.

  1. Tina skriver:

    Fy så hemskt 😦
    Orkar ju knappt ens tänka tanken …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s