Att bli en naturkraft.

När jag för några år sedan åkte till landet over there fick jag lära mig om hur jag blir en naturkraft. Nu har jag inte blivit riktigt den naturkraften som jag skulle kunna vara men det beror helt och hållet på mig själv.

Våra barn däremot är nästan alltid naturkrafter och viker sällan ifrån det som är sant eller viktigt för dem själva. Bara att kolla vilken treåring som helst, eller varför inte någon av våra ”artistbarn” eller andra stjärnor i NPF landet. De går på instinkt, på deras övertygelser på det som känns viktigt för dem. Ibland kan det vara så logiskt och vi har mycket att lära oss av dem. De är fantastiska naturkrafter var och en av dem.

Så för att bli en naturkraft måste vi först klargöra våra syften. Vad har jag för mål? Klargöra dem och sedan bestämma mig för att göra skillnad.

Nästa steg är att vara övertygad och tro på det jag är kapabel att göra. Jag kan.

Sedan behövs en stor portion passion, har jag väl bestämt mig för att göra skillnad, då går jag all in.

Sedan kommer det svåraste (iallafall för mig) och det är uthållighet. Ge inte upp. För allt i världen. Fortsätt framåt.

Det låter väl enkelt? 😉 När det är tufft i livet brukar jag ta fram den här lilla ”manualen”. Den hjälper mig att fokusera på vad som är viktigt och vilka saker jag bör prioritera. Inom vilka områden behöver jag vara en naturkraft och var kan jag lägga ner ambitionerna till en rimlig nivå?

Det här är stora frågor som är viktiga att fundera kring när man bara har en viss mängd energi och kraft som ska räcka i ett aldrig mättat utrymme.

Om orosmoln

Jag är mamma till ett barn som är i ett funktionshinder. Vårt liv pendlar mellan hopp och förtvivlan inför de utmaningar livet bjuder oss på.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s