Jag drar mitt strå till stacken

Att leva med barn som bokstavstolkar ger en medvetenhet många andra saknar. Ibland blir det dråpligt, ofta roligt. för några veckor sedan hade skolorna i vår kommun temavecka, matsedeln inspirerades av temat friends. Det serverades bästisbullar, kompispytt och fredagsmyssås. det vattnades inte i min mun direkt. Det fanns ingen förklaring på vad rätterna var så jag mailade kostenheten och förklarade att rätterna skulle kunna få matvägran bland bokstavstolkare. jag fick svar från kostchefen som inte hade tänkt på att det för vissa är viktigt att veta vad skolan serverar, trodde iofs att det var hela poängen med just matsedel, men vad vet jag? Någon utnämnde mig till tråkmåns, hur orkade jag bry mig om en sådan petitess? 

 

Kostchefen lovade iallafall att skriva rätternas egentliga namn inom parentes inför kommande temaveckor. Det känns bra att dra ett strå till stacken när det kommer till att öka medvetenheten om hur olika människor kan tänka. 

Om orosmoln

Jag är mamma till ett barn som är i ett funktionshinder. Vårt liv pendlar mellan hopp och förtvivlan inför de utmaningar livet bjuder oss på.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s