Hanteringsmekanismer.

Jag läser i aftonbladet om unga vackra kvinnor som går sönder, bokstavligt talat, av ångest. http://www.aftonbladet.se/wendela/article12772805.ab

För att hantera den, decentrera sina känslor utvecklar de skadebeteende. En hanteringsmekanism som ändå inte är helt ologisk. Jag tänker att det är att ta hand om sig själv, att stå ut med ångesten och många använder sig av självskadebeteende som på något sätt fungerar. Med det menar jag inte att det är bra, men det ÄR. Värre vore om de bäddade in den, slocknade.

De fina systrarna berättar också om hur ångesten, tankarna förde befäl i kroppen och hur de försökte bemästra det. Sedan gjordes en NPF utredning som visade att en av systrarna har ADHD och en av dem Asperger syndrom. Det är så viktigt att man skriver om detta, att visa hur tjejerna vänder sin ångest mot sig själv i ett desperat försök att hantera den. Det är dags att de får hjälp och finns vetskapen om att det kan ligga en NPF problematik bakom gäller det att hjälpa till på ett sätt som är anpassat efter det.

Jag blir båder rörd och imponerad (och en snudd ledsen över att så fina tjejer mår så oerhört dåligt) över modet att berätta, visa sin sårbarhet och sprida budskapet. Tjejerna kände sig osedda, oförstådda. Jag hoppas att det har ändrats, det verkar så.

Det är vår skyldighet att se, bekräfta och försöka förstå våra ungdomar. De är vår framtid och se så fina kreativa och kloka människor vi får omkring oss när dessa härliga individer får blomma ut!

Om orosmoln

Jag är mamma till ett barn som är i ett funktionshinder. Vårt liv pendlar mellan hopp och förtvivlan inför de utmaningar livet bjuder oss på.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s