I lugnet sipprar känslorna fram.

När det är lugna gatan finns tid för reflektion och känslorna som så ofta trycks undan sipprar ofrånkomligen fram. Som en stilla ström rinner en tår då och då ner för kinden och hela dagen har varit tung. I allt det lätta och lugna finns en ledsenhet, sorg, oro och rastlöshet som gör sig påmind. Känslor jag sällan hinner med att ta in. I bland känner jag förbjudna känslor av avund och ibland känner jag mig försummad, ignorerad, minimerad. I bland vill jag bara skrika: MEN JAG DÅ?? Vem tar hand om mig?  Svaret är naturligtvis jag själv. Jag äger. Måste bara påminna mig om det ibland och inte försöka fly från mina känslor.

Jag tror på att bejaka mig själv och mina känslor. Om jag förnekar det jag känner förnekar jag mig själv. Genom acceptans har jag en god grund att stå på när jag ska ta itu med det jag vill förändra. Det låter lätt. Varenda coach med självaktning har det som mantra men det är förtvivlat svårt om man har en komplicerad relation mellan sitt ”känslojag” och ”intellektjag”.

Önska mig lycka till.

Om orosmoln

Jag är mamma till ett barn som är i ett funktionshinder. Vårt liv pendlar mellan hopp och förtvivlan inför de utmaningar livet bjuder oss på.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till I lugnet sipprar känslorna fram.

  1. Tina skriver:

    Men tänk vad fantastiskt att det är så lugnt att till och med du tillåter dig känna! Visst är det jobbigt att känna (det är jag den första att skriva under på) men ack så nödvändigt att det får komma ut.
    Och ja: acceptans – men framför allt lär dig uppskatta och tycka om dig själv och alla dina sidor! Alla dina egneheter/rekationer/roller eller vad du nu vill kalla det har uppkommit av en anledning – för att tjäna och beskydda dig. De har uppkommit av godo. Tricket är att se om det fortfarande är av godo eller om det nu är dags att välja bort. Ser du bara varför det blev som det blev och att det i grunden var gott så är acceptans så mycket enklare. Och tänk vad fantastisk den där flickan har varit genom åren! Så klok som har skaffat sig alla dessa försvar för överlevnad. Tacka henne och tyck om henne!
    Coachen har talat! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s