Och i övrigt rullar det på.

Livet för dottern är idel solsken. Studenten avklarad, finfina betyg. Glädje och härlig studentmottagning. Damen som inte alls skulle på bal tvärvände och körde hela paketet.

Hon har skaffat körkort och flyttat till killen med vuxenpoäng, harmonisk energi och mycket kärlek. En så himla bra kille som hjälper henne framåt och får henne att hitta rum inom sig hon inte visste fanns. Hon har valt ett hjälp-jag på sätt och vis, hon har dessutom valt en kille som är väldigt lik min man. Ja, konstaterade hon helt självklart vid en middag- det sägs ju att man väljer kille som är lik pappan och kolla: De är ju lika så det är skrattretande, de till och med pratar på liknande sätt!

Inte någon gång under de 15 åren maken och jag hängt ihop har hon nämnt honom som någon form av fadersfigur. Förrän nu. Han har aldrig kandiderat för posten- den är inte ledig. Men för henne verkar det så självklart. Det är han, min man, som varit hennes fadersfigur. Det är han som alltid finns där, som även om han inte alltid älskar det- står ut med alla turer i berg och dalbanan.

Nu rullar det på, hon rattar sig fram här i livet och vi har det så himla bra. Hon kommer hit på middagsbjudning och bjuder även hem oss. Så vanligt, så okonstlat och så vuxet. Som om allt det där svåra inte längre finns. Men jag ser det. Hon tvekar ibland, drar sig undan. Hon behöver sin ställtid och behöver ha sina cirklar orubbade. Som tur är verkar livskamraten förstå det och bäst av allt- han reflekterar inte ens över det som något konstigt. Det bara är.

 

Om orosmoln

Jag är mamma till ett barn som är i ett funktionshinder. Vårt liv pendlar mellan hopp och förtvivlan inför de utmaningar livet bjuder oss på.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s